Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sabayon

Sabayon (Zabaglione)

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 1 dl hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 161 kcal
Fett 8 g
Protein 4 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sabayon er en skummende og luftig dessertsaus som blir til ved at man pisker eggeplommer, sukker og vin over vannbad. Det italienske navnet på herligheten, som passer så perfekt i følge med frukt eller bær, er zabaglione.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 1 dl hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 161 kcal
Fett 8 g
Protein 4 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

  1. Pisk eggeplommer og sukker godt og tilsett vinen.
  2. Fortsett piskingen i vannbad (dvs. at bollen står i en kjele med kokende varmt vann) til kremen tykner.

Server vinsausen i dessertskåler med frukt eller bær og gratiner med en skibrenner eller med grillfunksjonen i ovnen. 

Har du ikke hvitvin kan du bruke hylleblomstsaft eller eplesaft.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 13:07:19