Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sachertorte

Sachertorte

Ingredienser

2  porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 stk. egg
  • 150 g kavring
  • 150 g mandler
  • 150 g kokesjokolade
  • 0,5 dl sterk kaffe
  • ca. 2 dl aprikossyltetøy
  • 150 g kokesjokolade
  • 50 g kokosfett (delfiafett)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3628 kcal
Fett 237 g
Protein 57 g
Karbohydrater 307 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det var konditoren Franz Saher som kreerte sachertorten allerede i 1832, på oppdrag fra fyrst Klemens von Metternich. Fortsatt er kaken en av de mest kjente kulinariske spesialitetene fra Wien. Dette er nok ikke den originale oppskriften, men en veldig god kopi!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

2  porsjoner
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 stk. egg
  • 150 g kavring
  • 150 g mandler
  • 150 g kokesjokolade
  • 0,5 dl sterk kaffe
  • ca. 2 dl aprikossyltetøy
  • 150 g kokesjokolade
  • 50 g kokosfett (delfiafett)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3628 kcal
Fett 237 g
Protein 57 g
Karbohydrater 307 g

Slik gjør du

  1. Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og visp inn én og én eggeplomme i blandingen. 
  2. Smelt sjokolade i kaffe over vannbad (i en skål over varmt vann)
  3. Mal kavring og mandler. Vend vekselvis mandelblanding og sjokolade inn i røren. 
  4. Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og vend dem forsiktig inn i røren.
  5. Fordel røren i to former (16 cm i diameter) og stek ved 170 °C i 45-50 minutter. Avkjøl kakene på rist. 
  6. Fordel aprikossyltetøyet over den ene kaken og legg den andre oppå. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad og glaser kaken. La glasuren stivne og pynt med tynne strimler av aprikos eller sjokoladefigurer. Server med vispet krem.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:40:59