Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Majones og aïoli

Safranaïoli

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje

Safran:

  • 0,25 g safran
  • 2 ss kokende vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Safranaïoli smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

1  porsjoner
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje

Safran:

  • 0,25 g safran
  • 2 ss kokende vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Denne oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig safranaïoli.
trinn du kan merke av

Oppbevar mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser. Om aïolien skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 15.03.2025 07:33:54 handleliste stengt