Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Safrankylling

Safrankylling

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss maisolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 3 ss maisolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.

I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lars Bråten

    hvor mange grader anbefales det å steke på? ser ingenting om det?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Lars! Takk for tilbakemeldingen din. Steketemperatur må vi ha med. Jeg har nå satt inn grader i fremgangsmåten (punkt 4). Mvh. Ann-Christin, MatPrat.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13351, server:MP-PRD-WEB12 04.03.2025 21:16:09 handleliste stengt