Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Safrankylling

Safrankylling

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 3 ss maisolje
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 11 g
Protein 42 g
Karbohydrater 4 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kyllingfiletene får virkelig et løft i denne gylne, duftende retten! Safran har en fantastisk aroma, og sammen med kardemomme, hvitløk og chili gir den retten et eksotisk preg. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet eller kyllinglår
  • 3 ss maisolje
  • 0,5 ts safran
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter
  • 0,5 dl hvitvin eller vann
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 295 kcal
Fett 11 g
Protein 42 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

  1. Del kyllingfiletene eller lårene i to. Sett til side.
  2. Rist safrantrådene i en middels varm stekepanne i ca. 30 sekunder, eller til de begynner å dufte. Hell dem over i en skål, og knus dem med baksiden av en skje. Bland safran og kardemomme og rør det ut i 2 ss varmt vann. Sett til side.
  3. Varm olje og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett safranblandingen og rør rundt. Tilsett hvitvin/vann. Ta pannen av varmen og avkjøl litt. Hell blandingen over kyllingbitene og vend dem godt i blandingen til de er helt dekket. Krydre med salt og pepper.
  4. Fordel bitene i en ildfast form og sett inn midt i ovnen på 180 °C. Fordel hvitløkbåtene rundt kyllingbitene. Stek til kyllingbitene er ferdig, 20-25 minutter, avhengig av størrelse.

Server safrankyllingen med ris og grønnsaker etter smak.

I stedet for kyllingfilet kan du også bruke kyllinglår naturell i denne retten. Øk i så fall steketiden til en god halvtime.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:23:42