Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g mandler
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g rørsukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 6 stk. egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 28 g
Protein 7 g
Karbohydrater 11 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel - perfekt når du vil glede en kakeglad som ikke kan spise gluten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g mandler
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g rørsukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 6 stk. egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 330 kcal
Fett 28 g
Protein 7 g
Karbohydrater 11 g

Slik gjør du

  1. Brekk kokesjokoladen i biter, og mal den og mandlene fint i en foodprocessor. Sett til side.
  2. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
  3. Rør inn kakao, bakepulver og mandel- og sjokoladeblandingen. Ha bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og fyll røren i formen.
  4. Stek kaken på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C på nederste ca. 1 time. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Om det fortsatt er røre igjen på pinnen, så la den få noen minutter til i ovnen.
  5. Avkjøl kaken på rist i formen. Løsne den langs kanten med en kniv og ha den over på et fat. 
  6. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen. Pynt gjerne med friske bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 07:25:55