Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g mandler
  • 250 g smør eller margarin
  • 250 g rørsukker
  • 6 stk. egg
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel - perfekt når du vil glede en kakeglad som ikke kan spise gluten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g mandler
  • 250 g smør eller margarin
  • 250 g rørsukker
  • 6 stk. egg
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Linn Merete Sandvold

    Hei! Hvor lenge er denne holdbar i kjøleskap?

    • Cecilie Maske

      Hei, Linn Merete! Kaken holder seg fint i kjøleskapet i minst en uke. Den vil nok etter hvert bli litt tørr, men ellers like fin. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Maria Amundsen

    Hei! Jeg skal bake en kake for min datter som fyller 1 år i desember. Hun har melkeproteinallergi og kan ikke spise meieriprodukter. Denne kaken har jeg laget tidligere og synes den var god, men da brukte jeg både meierismør og vanlig kokesjokolade. Nå må jeg bruke margarin og melkefri sjokolade. Vil dette påvirke smaken mye? Har dere noen tips om hvilke matvarer jeg bør velge for å få et godt resultat?

    • Cecilie Maske

      Hei, Maria! Vi jobber ikke så mye med å teste ut alternativer til «vanlige» råvarer. Men i denne kaken tror jeg du kommer til å få er svært godt resultat med margarin og melkefri sjokolade. Det finnes et bredt utvalg av mørk sjokolade uten melk som er svært gode. Margarin som Melange brukes ofte i baking med svært godt resultat. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 05.04.2025 16:30:25 handleliste stengt