Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med kyllinglever og kantareller

Salat med kyllinglever og kantareller

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 350 g kyllinglever
  • 3 ss konjakk
  • 12 skiver bacon , delt i to
  • 24 blader frisk basilikum

salt og pepper

  • 200 g kantarell , evt. annen sopp
  • 1 stk. rød lollo salat
  • 1 stk. ekebladsalat
  • 100 g ristede gresskarkjerner , evt. pinjekjerner

Dressing:

  • 4 ss solbærsirup
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1,5 dl virgin olivenolje eller rapsolje

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 45 g
Protein 24 g
Karbohydrater 5 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server en nydelig salat med kyllinglever, kantareller og bacon. Prikken over i-en er oljedressingen som er smakt til med solbærsirup, balsamicoeddik og sennep.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 350 g kyllinglever
  • 3 ss konjakk
  • 12 skiver bacon , delt i to
  • 24 blader frisk basilikum

salt og pepper

  • 200 g kantarell , evt. annen sopp
  • 1 stk. rød lollo salat
  • 1 stk. ekebladsalat
  • 100 g ristede gresskarkjerner , evt. pinjekjerner

Dressing:

  • 4 ss solbærsirup
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1,5 dl virgin olivenolje eller rapsolje

salt og kvernet pepper

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 45 g
Protein 24 g
Karbohydrater 5 g

Slik gjør du

  1. Del store biter av lever i to og legg dem i en skål. Hell på konjakk og dryss over litt salt og pepper. Sett kaldt i 1/2 time.
  2. Rull én og én bit lever inn i 1/2 baconskive sammen med basilikum. Fest med tannpirker. Stek til baconet er sprøtt og leveren rosa inni. La dem renne av seg på litt papir. Plukk ut tannpirkerne.
  3. Stek soppen i litt olje og krydre med salt og pepper.
  4. Rist dressingen sammen i et glass med lokk. Vend salaten i dressingen.

Anrett kyllingleveren på salaten sammen med soppen. Dryss gresskarkjernene over.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 22.11.2024 00:43:26