Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Salat med sashimi og mango

Salat med sashimi og mango

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g lakseloin

Salat:

  • 150 g pak choy
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. mango

Limedressing:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 2 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 170 kcal
Fett 7 g
Protein 9 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Laks og mango er to gode følgesvenner. Med denne gode limedressingen blir dette en deilig salat du kan servere til forrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 150 g lakseloin

Salat:

  • 150 g pak choy
  • 1 stk. rød chili
  • 1 stk. mango

Limedressing:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • saften av 2 stk. lime
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 170 kcal
Fett 7 g
Protein 9 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du ikke får tak i pak choy kan helt enkel hjertesalat også brukes. Pak choyen har noe mer smak.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 26.12.2024 15:31:08