Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spekeskinkesalat

Salat med spekeskinke

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g spekeskinke
  • 100 g babyspinat ferdig vasket
  • 50 g hvit geitost
  • 4 ss honning
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 16 blader frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 179 kcal
Fett 6 g
Protein 11 g
Karbohydrater 17 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Søtt og salt smaker overraskende godt sammen. Denne salaten med spekeskinke og jordbær lager du i en fei. Enklere gjestemat finner du neppe.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g spekeskinke
  • 100 g babyspinat ferdig vasket
  • 50 g hvit geitost
  • 4 ss honning
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 16 blader frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 179 kcal
Fett 6 g
Protein 11 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

1. Legg spinaten på et fat eller på porsjonstallerkener.

2. Riv spekskinke i passende biter og legg over spinatbladene. Bruk en ostehøvel og skjær biter av osten og ha over salaten. 

3. Ringle over honning, og avslutt med litt kvernet pepper og mynteblader.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:20:57