Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saltimbocca med smørstekt spinat

Saltimbocca med smørstekt spinat

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
  • 8 skiver spekeskinke
  • 8 blader frisk salvie
  • ca. 3 ss smør
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 pk frisk spinat (ca. 250 g)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 381 kcal
Fett 20 g
Protein 39 g
Karbohydrater 1 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell italiensk rett som smaker utrolig godt. Spekeskinke kombinert med skinkebiff og salvieblader - fristelser for norske ganer!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 600 g skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
  • 8 skiver spekeskinke
  • 8 blader frisk salvie
  • ca. 3 ss smør
  • 2,5 dl tørr hvitvin
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 1 pk frisk spinat (ca. 250 g)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 381 kcal
Fett 20 g
Protein 39 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

  1. Bank skinkebiffene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.
  2. Stek biffene på middels varme i 3 minutter på hver side. Kverne over pepper. Ta dem ut av stekepanna og hold dem varme under lokk.
  3. Smelt smør i en kjele. Ta en hvitløksbåt på en gaffel og la den steke litt rundt i panna før du har i spinaten. Dette for å gi passe hvitløksmak. Damp spinaten i 2 minutter.
  4. Kok opp hvitvin, og la den koke inn i 4-5 minutter. Pisk inn 1-2 ss smør i vinsausen og smak til med salt og pepper.

Server saltimbocca med dampet spinat, vinsaus og brød.

Hva med å servere med en italiensk dessert? Vi kan anbefale tiramisu eller panna cotta som begge er gode desserter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:24:17