Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SATAYMARINERT SKINKEBIFF

Satayspyd

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. skinkebiff à ca 200 g
  • 1 glass peanøttsmør
  • 3 ss mørk soyasaus
  • 2 stk. lime
  • 0,5 stk. hakket, frisk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø (til pynt)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 806 kcal
Fett 57 g
Protein 55 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Satay kommer fra Indonesia, her har vi laget satayspyd med svinebiff som er marinert med en herlig peanøttsaus. Den beste smaken får du når du griller dem på en kullgrill! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. skinkebiff à ca 200 g
  • 1 glass peanøttsmør
  • 3 ss mørk soyasaus
  • 2 stk. lime
  • 0,5 stk. hakket, frisk rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 dl lett kokosmelk
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss sesamfrø (til pynt)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 806 kcal
Fett 57 g
Protein 55 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

  1. Ha peanøttsmør, soyasaus, limesaft, chili, hvitløksbåter og kokosmelk i en foodprosessor og miks til en puré.
  2. Skjær skinkebiff i passelige biter og tre på spyd. Mariner grillspydene med litt av peanøttsausen. 
  3. Grill spydene i noen minutter på hver side til de har fått en fin farge.

Server med frisk koriander, sesamfrø og peanøttsaus. 

Alternativt kan du steke spydene raskt i en stekepanne til de har fin farge, og så legge spydene på et stekebrett med bakepapir etterhvert som de er ferdig brunet. Pensle med peanøttsaus og stek grillspydene noen minutter i stekeovnen til de er gjennomstekt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 13:12:55