Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Saupkake med fenalår og kremost

Saupkake med fenalår og kremost

Ingredienser

porsjoner

Saupkake:

  • 1 l kefir
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ss hornsalt
  • ca. 9 dl hvetemel

Topping:

  • 125 g kremost naturell
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 250 g fenalår
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 0,25 potte frisk brønnkarse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saupkaker er litt søte i smaken, noe som gjør dem spesielt gode med salt pålegg. Vi har toppet vår med en myk kremost, litt grønt og smakfullt fenalår. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Saupkake:

  • 1 l kefir
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ss hornsalt
  • ca. 9 dl hvetemel

Topping:

  • 125 g kremost naturell
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 250 g fenalår
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 0,25 potte frisk brønnkarse
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Husk å strø mel på takken for hver saupkake du steker. Melet kan du børste bort med en liten pensel etter at kakene er avkjølt.

Oppskriften gir ca. 16 kaker. Skal du ikke servere alle med en gang kan resten fint fryses. Saupkakene smaker også kjempegodt med brunost eller salt pålegg, som for eksempel lammerull.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 27.04.2025 09:10:59 handleliste stengt