Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel sjysaus

Saus Bourgogne

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 6 skiver bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 l vann eller kraft
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 6 skiver bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 l vann eller kraft
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Øystein Molteberg

    Og hva skal du servere kjøttet med

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Her tror jeg det vil smake godt med ovnsbakte småpoteter, og aspargesbønner eller brokkolini. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 07.04.2025 22:26:04 handleliste stengt