Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel sjysaus

Saus Bourgogne

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 6 skiver bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 l vann eller kraft
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Saus Bourgogne serverte Charles Tjessem til okse indrefilet når han vant verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon i Frankrike. Men ikke la det skremme deg. Sausen tar riktig nok litt tid å lage, men helt overkommelig for de fleste.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksebryst
  • 2 stk. løk
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 stk. gulrot
  • 4 båter hvitløk
  • 6 skiver bacon
  • 1 flaske rødvin
  • 3 l vann eller kraft
  • 2 stk. friske laurbærblad
  • 1 ss hel pepper
  • 100 g smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 09:24:37