Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Savoykål er hodekålens elegante, krøllete søster, og er ganske lett å finne i butikkene i de mørkeste månedene av året. Den passer perfekt til denne varme kålsalaten med spennende dressing av solbærsirup og balsamico.
1. Begynn med å blande sammen ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper og sett til side.
2. Varm 1 ss olje i en dyp stekepanne og fres savoykålen raskt til den akkurat faller sammen, men fortsatt er sprø. Hell den over på et fat.
3. Varm resten av oljen og fres soppen i 2-3 minutter, til den har fått fin farge. Krydre med salt og pepper, og fordel den over kålen.
4. Hell over dressingen og pynt med bjørnebær. Dryss sesamfrø over rett før servering.
Tips: Får du ikke tak i bjørnebær, kan du bruke de bærene du får tak i. Bringebær, små jordbær eller friske solbær eller rips passer godt.
En sommervariant kan lages på samme måte med ny
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.