Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Seco De Cordero - Lammegryte fra Peru

Seco De Cordero - Lammegryte fra Peru

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ts pepper
  • 2 dl rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss finhakkede jalapeño
  • 2 stk. løk
  • 3 dl øl
  • 1,6 l kjøttkraft
  • 6 stk. potet
  • 6 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 579 kcal
Fett 37 g
Protein 48 g
Karbohydrater 12 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I denne lammegryta blir lammekjøttet som kokt i øl. Spennende smaker fra Sør-Amerika.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 8 båter hvitløk
  • 2 ts salt
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 1 ts pepper
  • 2 dl rødvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss finhakkede jalapeño
  • 2 stk. løk
  • 3 dl øl
  • 1,6 l kjøttkraft
  • 6 stk. potet
  • 6 ss finhakket frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 579 kcal
Fett 37 g
Protein 48 g
Karbohydrater 12 g

Slik gjør du

  1. Skjær lammekjøttet i store terninger.
  2. Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i en skål og hell over marinaden. Snu på kjøttet slik at marinaden kommer til over alt. Dekk til og la ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller sett i kjøleskap over natten.
  3. Ta kjøttet ut av marinaden og tørk det med tørkepapir. Ta vare på ca. 1 dl av marinaden.
  4. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
  5. Tilsett øl og oksekraft og kok opp. Senk varmen, sett på lokk og la gryten småkoke i ca. 1 1/2 -2 timer, til kjøttet er mørt.
  6. Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. 
  7. Tilsett resten av marinaden rett før servering, og smak til med litt salt og pepper. Dryss over finhakket koriander. 

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:23:42