Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • ca. 150 g kålrot
  • ca. 150 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning
  • 3 ss finhakket frisk estragon

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts finhakket frisk timian

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1013 kcal
Fett 70 g
Protein 62 g
Karbohydrater 26 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hvis du er på jakt etter å imponere gjestene dine, har du kommet til den rette oppskriften. Lammecarré er en delikatesse. Kjøttet er mørt, saftig og smakfullt. Og den er flott og morsom å servere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Grønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • ca. 150 g kålrot
  • ca. 150 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 1 ss honning
  • 3 ss finhakket frisk estragon

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts finhakket frisk timian

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1013 kcal
Fett 70 g
Protein 62 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

  1. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarrèene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider.
  3. Løft kjøttet over på en fjøl og la det hvile litt. Smør det inn med sennep.
  4. Legg kjøttet over i en ildfast form. Sett formen inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. 
  5. Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Ha dem i en bolle og drypp over litt smeltet smør eller olivenolje. Krydre med litt salt og pepper.
  6. Legg potet, løk og timian lagvis i en metallring eller i små, ildfaste former. Bak i ovn på 175 °C i ca. 45 minutter (de kan godt stå i ovnen sammen med kjøttet). Sjekk med en spiss kniv at potetene er helt møre. 
  7. Skrell og kutt grønnsaker i strimler. Varm en stekepanne med smør, honning og en skvett vann, og fres grønnsakene til vannet er fordampet og grønnsakene er knapt møre. Smak til med salt og pepper og vend inn hakket estragon rett før servering. 

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  8. Lag saus ved å ha sennep, soya og stekekraft i en liten kjele. Kok opp og visp inn smør før servering.

Vi anbefaler også oppskriften på lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinssaus. Det smaker nydelig!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 14.11.2024 23:11:21