Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shahi Lam Korma - justert

Shahi Lam Korma

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 30 g mandler
  • 20 g pistasjnøtter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 3 ts chilipulver
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 bunt frisk koriander
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 974 kcal
Fett 82 g
Protein 50 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Korma er en kremete smakfull curry. Shahi Korma lages ofte med lammekjøtt,og vi har laget vår variant med fårikålkjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 30 g mandler
  • 20 g pistasjnøtter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 3 ts chilipulver
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 bunt frisk koriander
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 974 kcal
Fett 82 g
Protein 50 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
  3. Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
  4. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  5. Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
  6. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta. Pynt gjerne med mandler, nøtter og urter. 

Server gjerne med brød eller ris. 

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lam med en smak av verden

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 16:56:23