Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hummer og biff med Renée og Mette

Surf and turf med hummer og biff

Ingredienser

4  porsjoner

Tilberedning av hummer:

  • 2 stk. hummer

Hummersuppe:

  • 4 ss nøytral olje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g kaldt smør

Garnityr til suppen:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 dl finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. hummerhale

Tørrmodnet T-bone-steak:

  • 1 kg t-benstek
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 potte frisk timian
  • 50 g smør
  • 1 stk. sitron

Honningvinaigrette:

  • 2 ss honning , gjerne lynghonning
  • 1 ss dijonsennep
  • saft av 1 stk. klementin
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Grønnkålsalat:

  • 100 g mandler
  • 1 pose grønnkål
  • 1 pose rosenkål
  • 5 dl frityrolje
  • 1 pose tørkede tranebær

Mac and cheese med hummer:

  • 200 g stor makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummerkjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

For superkokkene Reneé Fagerhøi fra Bula og Mette Beate Evensen fra tidligere Røst i Trondheim er valget av julemat klart. De vil ha surf and turf med hummer og en juicy T-bone steak! Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning MatPrat sitt 20 års jubileum. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner

Tilberedning av hummer:

  • 2 stk. hummer

Hummersuppe:

  • 4 ss nøytral olje
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. løk
  • 100 g fennikel
  • 100 g stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. hvitløk
  • 3 ss tomatpuré
  • skall og saft av 1 stk. appelsin
  • 2 dl konjakk
  • 4 dl hvitvin
  • 1,5 l melk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ss ketchup
  • 200 g kaldt smør

Garnityr til suppen:

  • 1 stk. appelsin
  • 1 stk. fennikel
  • 1 dl finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. hummerhale

Tørrmodnet T-bone-steak:

  • 1 kg t-benstek
  • 4 ss nøytral olje
  • 1 stk. hvitløk
  • 1 potte frisk timian
  • 50 g smør
  • 1 stk. sitron

Honningvinaigrette:

  • 2 ss honning , gjerne lynghonning
  • 1 ss dijonsennep
  • saft av 1 stk. klementin
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Grønnkålsalat:

  • 100 g mandler
  • 1 pose grønnkål
  • 1 pose rosenkål
  • 5 dl frityrolje
  • 1 pose tørkede tranebær

Mac and cheese med hummer:

  • 200 g stor makaroni
  • 60 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 140 g revet parmesan
  • 2 ss dijonsennep
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 100 g hummerkjøtt fra klør
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Hummer og biff med Renée og Mette

Tilberedning av hummer

trinn du kan merke av

Hummersuppe: 

 

Tørrmodnet T-bone steak:

 

Honningvinaigrette: 

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

 

Grønnkålsalat: 

Denne salaten passer også perfekt til nyttårskalkun!

 

Hummer mac and cheese:

Server med en god Champagne, gjerne vintage blanc de noir eller pinot noir. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 03.01.2025 05:49:35