Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt

Shepherd's Pie med reinsdyrkjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 3 dl ferdig brun saus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 300 g kokte poteter
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 339 kcal
Fett 11 g
Protein 37 g
Karbohydrater 20 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonell Sheperds Pie lages som oftest med lamme- eller fårekjøtt, og er ikke en pai, men en gryterett med potetlokk. Vi har brukt rester av reinsdyrstek og lekt oss fram til en pie-variant med viltpreg. Det er viktig å merke seg at dette er en restemat-rett, der alle ingrediensene er ferdig varmebehandlet før de havner i gryta.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g ferdigstekt reinsdyrstek
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 0,25 stk. sellerirot
  • 3 dl ferdig brun saus
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 300 g kokte poteter
  • 1 ss smør
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 339 kcal
Fett 11 g
Protein 37 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

1.      Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2.      Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

3.      Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør.

4.      Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

5.      Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

6.      Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

7.      Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm.Forvarm stekeovnen til 200 °C.

Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm biter

Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland evt inn rømme og sukkerkulør. 

Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.

Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.

Plasser formen på rist midt i ovnen og stek i 15-20 minutter og stek i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.

Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 

  1. Skjær kjøtt og grønnsaker i ca. 2 cm store biter.
  2. Kok opp sausen og bland inn kjøtt, grønnsaker og hakkede tomater. Kok opp og smak til med salt, pepper og timian. Bland eventuelt inn rømme og sukkerkulør. 
  3. Hell gryteretten i en dyp, ildfast form. Ikke fyll helt opp, la det være plass til poteter.
  4. Knus potetene grovt med en gaffel og krydre med litt salt og pepper. Legg de knuste potetene som et lokk på toppen. Fordel små biter smør over.
  5. Plasser formen på rist midt i ovnen og stek på 200 °C i 20-25 minutter, eller til alt er er gjennomvarmt og potetlokket har fått fin farge.
  6. Ta formen forsiktig ut av ovnen og server rykende varm. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 16:07:39