Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eggesalat i sikori

Sikorisalat med eggekrem

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl majones
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 stk. egg
  • 50 g røkelaks
  • 100 g frossen spinat
  • 100 g kremost naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 50 g løyrom til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 256 kcal
Fett 22 g
Protein 11 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Legg eggekrem på sikorisalat og pynt med løyrom eller lodderogn og friske urter. Server ferskt brød til.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl majones
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 4 stk. egg
  • 50 g røkelaks
  • 100 g frossen spinat
  • 100 g kremost naturell
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 50 g løyrom til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 256 kcal
Fett 22 g
Protein 11 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Legg majones, sjalottløk og egg i en hurtigmikser og kjør det til en jevn masse.
  2. Klem ut så mye væske av spinaten som mulig, bruk gjerne tørkepapir til å suge opp ekstra mye. Tilsett spinaten i hurtigmikseren sammen med kremosten og bland godt. Smak til med sitronsaft, kajenne, salt og kvernet pepper. Sett kaldt til servering.
  3. Skyll og tørk sikorisalaten og fyll salatbladene med blandingen.

Anrett på tallerken og pynt med løyrom eller lodderogn og friske urter. Server ferskt brød til.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 13:29:05