Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitronfromasj

Sitronfromasj

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 ss varmt vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g melis
  • finrevet skall og saft av 2 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk. eggehvite
  • 125 g bjørnebær
  • 8 blader frisk sitronmelisse til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget sitronfromasj er syrlig, frisk og luftig, og den perfekte avslutningen på en god middag. Fromasjen kan du lage ferdig minst én dag før du skal servere den, og fylle den i porsjonsglass eller i en stor skål.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk. gelatinplater
  • 3 ss varmt vann
  • 6 stk. eggeplomme
  • 150 g melis
  • finrevet skall og saft av 2 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk. eggehvite
  • 125 g bjørnebær
  • 8 blader frisk sitronmelisse til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sitron kan byttes ut med andre sitrusfrukter eller for eksempel pasjonsfrukt eller moste bær. Unngå ananas og kiwi, som inneholder enzymer som gjør at gelatinet ikke vil stivne.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Astri Kaastad

    Jeg har laget denne fromasjen mange ganger, og bruker alltid store sitroner. Da får jeg nok syre. Liker fromasjen litt frisk. Mitt tips til de som ikke har laget den før,er å piske veldig godt når du skal blande inn den smeltede gelatinen i eggedosisen! Gjerne med mikser. Ellers blir det lett små, ekle geleklumper i fromasjen, og det vil vi jo ikke ha ;)

  • Kirsten Schjerven

    Røra kjennes veldig søt, håper den surner når den har stivnet, hvis den gjør det😄, jeg reagerte på at det virket som kremen mistet fylden da jeg blandet den inn i røra, deretter blandet jeg litt og litt inn i eggehvittene som det sto, ble da tykkere, men vanskelig å få den jevn. Fløten ble kjøpt i går! Hvis jeg skal prøve oppskriften senere, blir det med mindre melis.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 07:32:42 handleliste stengt