Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitron- og marengspai

Sitronterte

Ingredienser

12  porsjoner

Tertedeig:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Sitronkrem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 2 dl sitronsaft
  • 2 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 125 g usaltet smør i terninger

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 85 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Tar du en bit av denne syrlige, fløyelsmyke sitronterten med søt marengs er du hekta. Her har du oppskriften på din nye favorittkake!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Tertedeig:

  • 0,5 stk. vaniljestang
  • skall av 0,5 stk. sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 0,5 stk. egg

Sitronkrem:

  • 2 stk. gelatinplater
  • 2 dl sitronsaft
  • 2 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 125 g usaltet smør i terninger

Marengs:

  • 2 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 85 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke skibrenner/créme brûlée brenner kan du sette paien med marengs på øverste rille i en forvarmet stekeovn på 250 °C, bruk gjerne grillfunksjon, til marengsen får en gyllen fin farge. Obs! Dette går raskt - se til at det ikke svir seg.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva ville vært ditt siste måltid?

 

Kommentarer

  • Malene Anette Holand

    Hei! Hvor lenge kan deigen stå i kjøleskapet?

    • Cecilie Maske

      Hei, Malene! Deigen kan du pakke godt inn i plastfolie eller zip-lockpose og oppbevare i kjøleskapet i minst 10 dager. Deigen kan også fryses. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Tea Bjørnstad

    Hei! Ca. hvor varm skal sitronblandingen være når smøret blandes inn? Er det viktig at smøret er romtemperert?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Tea! Sitronblandingen bør være litt avkjølt, ca. rett over romtemperatur. Smøret trenger ikke å være romtemperert. Kutt evt. kaldt smør i mindre terninger, så smelter det fort i blandingen 😊 Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 16:28:52 handleliste stengt