Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marmorkake

Sjokolade-appelsin-marmorkake

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3,5 dl melk
  • 450 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 g siktet hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 250 g smeltet smør
  • 2 stk. egg
  • 20 g siktet kakaopulver
  • 150 g smeltet mørk kokesjokolade
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 2 dråper orange eller gul konditorfarge

Sjokoladesaus:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marmorkake er en god, gammel klassiker, som her har blitt litt piffet opp med revet appelsinskall.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3,5 dl melk
  • 450 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 g siktet hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 250 g smeltet smør
  • 2 stk. egg
  • 20 g siktet kakaopulver
  • 150 g smeltet mørk kokesjokolade
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 2 dråper orange eller gul konditorfarge

Sjokoladesaus:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Bland melk med sukker og vaniljesukker og visp inn hvetemel, bakepulver, smeltet smør og egg.
  2. Del røren i to og bland inn kakao og mørk sjokolade i den ene halvparten og revet appelsinskall og orange konditorfarge i den andre.
  3. Smør en 2 liters kakeform godt og dryss den med mel. Hell sjokoladerøren i og slipp skjeer av appelsinrøren i. Bruk en kniv til å blande de to rørene slik at den blir en marmoreffekt.
  4. Stek kaken ved 160 ºC i ca 1 time og 15 minutter. Kontroller med en tynn pinne om kaken er ferdig. Avkjøl i formen i 10 minutter, hvelv deretter kaken over på en rist og avkjøl helt.
  5. Smelt sjokolade og fløte sammen i vannbad og visp sammen til en glatt saus.

Kaken kan serveres både med og uten tykk sjokoladesaus.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 11.04.2025 08:42:53 handleliste stengt