Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladekake med bringebærfromasj

Sjokoladekake med bringebærfromasj

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl lettrømme
  • 1 ts natron
  • 3,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Bringebærfromasj:

  • 500 g frosne bringebær
  • 7 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er oppskriften på en saftig sjokoladekake fylt med frisk bringebærfromasj.  Pynt kaken med en delikat, rosa marengsglasur og den blir perfekt til en av livets store fester.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss kakaopulver
  • 2 stk. egg
  • 1,5 dl lettrømme
  • 1 ts natron
  • 3,5 dl sukker
  • 0,5 ts salt
  • 3,5 dl hvetemel

Bringebærfromasj:

  • 500 g frosne bringebær
  • 7 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 3 stk. egg
  • 1 dl sukker

Marengsglasur:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 krm salt
  • 200 g melis
  • saft av 2 stk. lime
  • 2 dråper rød konditorfarge
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er den ferdig. Avkjøl på rist.
Squashkake med pekannøtter 3b
Rør gjerne noen ganger i fromasjen mens den står kaldt, slik at gelatinen ikke legger seg i bunnen av bollen.

Server gjerne kaken med noen friske bringebær.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Torill Grønberg

    Kan man lage denne med bringebærfromasje inni og sjokoladekrem utpå? Må lage kaken dagen i forveien og da vil vel ikke marengsen utpå holde så godt vel?

    • Cecilie Maske

      Hei, Torill! Det har ikke vi testet, men det er jo bare å prøve! Men glasuren vil nok holde seg fint om kaken får stå kjølig (ikke nødvendigvis kjøleskapkaldt), for eksempel på et soverom. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Beate Lerøy

    Når kremen er på, bør den være i romtemperatur da? Kremen "rant litt" når jeg satte den i kjøleskapet og lurer på om det er et resultat av at kremen kunne vært eeenda stivere, eller om det er fordi den faktisk burde has på rett før servering?

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Beate! Marengsen må piskes til den er så stiv at den står av seg selv. I tillegg bør du bruke en konsentrert konditorfarge slik at den ikke blir bløtere når du har vendt inn fargen. Marengsen kan stå litt, men bør ikke has på kaken så veldig lenge i forveien. Marengsen tåler ikke å stå lenge i kjøleskap, men hvis du lager en italiensk marengs og har den i en sprøytepose, kan den ligge litt i kjøleskap før du sprøyter den på kaken. Jeg skal skrive det litt tydeligere i oppskriften;) Hilsen Anette

    • Kirsten Eide

      Jeg opplevde det samme som Beate Lerøy, ønsker svar😀

      • Anette Fjelleng Hansen

        Hei, Kirsten! Takk for tilbakemelding, se svar under Beate:) Jeg skriver det litt tydeligere i oppskriften så resultatet blir bedre neste gang;) Hilsen Anette

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 15.03.2025 09:04:06 handleliste stengt