Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolademousse med appelsin

Sjokolademousse med appelsin

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 stk. appelsin
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl valnøttkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 484 kcal
Fett 38 g
Protein 10 g
Karbohydrater 24 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Appelsin og sjokolade er en klassisk og nydelig smakskombinasjon. I denne luftige sjokolademoussen setter revet sjokolade ekstra spiss på smaksopplevelsen.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 stk. appelsin
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl valnøttkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 484 kcal
Fett 38 g
Protein 10 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

  1. Skill eggene. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i hvitene.
  2. Hakk sjokoladen, og smelt den i en bolle over vannbad.
  3. Visp eggehvitene i en bolle og visp kremen stiv i en annen bolle.
  4. I en tredje bolle rør sammen eggeplommer med sukker.
  5. Den smeltede sjokoladen helles i eggeplommeblandingen litt etter litt. Pass på at sjokoladen er ikke for varmt.
  6. Vend forsiktig inn pisket krem og pisket eggehviter i sjokolade/eggeplommeblanding. Bruk en slikkepott og vend inn fra kanten og inn. Finriv appelsinskall, og tilsett i blandingen.
  7. Hell mousseblandingen i porsjonsformer eller i en stor form, og sett den kaldt i minst en time. Nøtter er perfekt til denne moussen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 22.11.2024 23:26:12