Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolademoussekake med havrebunn

Sjokolademoussekake med havrebunn

Ingredienser

porsjoner

HAVREBUNN:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 2 stk. eggehvite
  • 100 g melis
  • 4 stk. eggeplomme

Sjokolademousse:

  • 2 dl kremfløte
  • 225 g kokesjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Denne kaken består av en luftig og fløyelsmyk sjokoladekrem som smelter i munnen, og deilig havrebunn som bidrar med konsistens og harmonerende smak. Kjempelekkert og utrolig godt!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

HAVREBUNN:

  • 2 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 2 stk. eggehvite
  • 100 g melis
  • 4 stk. eggeplomme

Sjokolademousse:

  • 2 dl kremfløte
  • 225 g kokesjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Pynt gjerne med friske bær. 

Havrebunnen kan lages 1-2 dager før bruk og tåler frysing.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Monica Fyhn Sørensen

    Hei! Kan man fryse kaken med mousse? Ønsker ha et tynt sjokoladetrekk utenpå og tenker at det blir lettest da. Lurer også på hvor lenge kuverter kan stå i kjøleskap før servering? På forhånd takk for svar😊

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Monica! Ja, den kan fryses. Jeg ville ikke latt den stå noe særlig lenger enn et par dager før servering, men om du fryser den vil den jo holde lenger. Hilsen Marta, MatPrat

  • Eva-Marie Framås

    Kan man lage den glutenfri? I så fall hvordan?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Eva-Marie! Så lenge du bruker glutenfrie lettkokte havregryn er kaken glutenfri. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 13.03.2025 16:50:50 handleliste stengt