Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Sjokolademoussekake med yoghurtfyll

Ingredienser

8  porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 35 g kakaopulver
  • 6 stk. eggehvite

Yoghurtpannacotta:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. gelatinplater
  • 1 dl kremfløte
  • 60 g sukker
  • 4 dl yoghurt naturell

Sjokolademousse:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 150 g usaltet smør
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl varm espressokaffe
  • 5 stk. eggehvite
  • 100 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Panna cotta er en italiensk hvit pudding. Sammen med sjokolademousse gir dette en harmonisk blanding.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Sjokoladebunn:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 125 g sukker
  • 35 g kakaopulver
  • 6 stk. eggehvite

Yoghurtpannacotta:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. gelatinplater
  • 1 dl kremfløte
  • 60 g sukker
  • 4 dl yoghurt naturell

Sjokolademousse:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 150 g usaltet smør
  • 5 stk. eggeplomme
  • 1,5 dl varm espressokaffe
  • 5 stk. eggehvite
  • 100 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ronny Hansen

    Hva passer å servere til denne? Friske bær? Eller vil bær ta over smaken? Bør kanskje ha noe sprøtt også til denne? Hva?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ronny! Til denne er det godt med friske bær, ja! Bringebær, for eksempel. Og selvsagt er det deilig med noe som gir litt sprø tekstur i kontrast til sjokolademoussen. Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Ronny Hansen

        Jeg tenkte å lage en skål i sukker/karamell og servere denne med mascarponekrem i toppet med friske rips fra egen hage... Der etter et flak av karamell "stukket" ned i sjokoladekaken for å få litt høyde og spenst i dette. Passer mascarponekremen til dette? Noen tips til hva jeg eventuelt bør gjøre med den?Litt limesaft for ekstra syre?

        • Cecilie Maske

          Høres ut som en veldig god plan. Litt syre fra sitron eller lime er helt sikkert veldig godt. Lykke til ! Hilsen Cecilie

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 13.03.2025 16:50:50 handleliste stengt