Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladepudding

Sjokoladepudding

Ingredienser

porsjoner

Sjokoladepudding:

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (30)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sjokoladepudding er desserten man husker fra barndommen som fortsatt er barnslig god. Lag den gjerne i små porsjonsskåler, og server med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og revet sjokolade. Da passer den kjempefint som en dessert på tapasbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Sjokoladepudding:

  • 4 stk. gelatinplater
  • 3 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • 100 g grovhakket sjokolade

Vaniljesaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 dl melk
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g sukker
  • frøene fra 0,5 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus, litt pisket krem og revet sjokolade. 

Ønsker du å lage sjokoladepuddingen i én stor form bør du tilsette en ekstra gelatinplate. Du kan også hvelve sjokoladepuddingen over på en tallerken og pynte den. Dekk formen med plastfolie eller dypp formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Jan Sverre Holbye

    Hei igjen! Jeg har skrevet til deg før om en Lun Sjokkoladepudding, og nå har jeg endelig kommet over en oppskrift, takket være en svigerinne. Problemet med oppskriften er at den er lite presis med hensyn til hvor mye Maisenna som skal i. Kanskje en fin jobb for deg som sikkert både er mer erfaren og disponerer et noe mer velutstyrt kjøkken. LUN SJOKOLADEPUDDING 1 L H-melk 1/2 kopp Riga kakaopulver 1 ts pulverkaffe Maisenna (utrørt i litt vann eller melk) til passe tykkelse) 1 knivspiss salt 3 ts vaniljesukker av god kvalitet. Puddingen serveres lunken i midten, men skal være stivnet rundt kanten. Serveres med en fyldig hjemmelaget vaniljesaus. Er dette noe du kunne tenke deg å lage en litt mer presis oppskrift av? med vennlig hilsen Jan Sverre

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Det har vi ikke kapasitet til nå, men noterer meg ønsket ditt :) Hilsen Marta, Matprat

  • Bjarne Molnes

    Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikk. Men den ble veldig løs. Stod i kjøleskap i 3 timer. Fikk ville ikke løsne fra formen heller. Hva har jeg gjort feil. Fikk og to forskjellige farger lys i bånn og mørk på toppen.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Bjarne! Det var kjedelig at sjokoladepuddingen ikke ble som du forventet. Jeg har sett over oppskriften og ser at den har blitt justert, noe som er uheldig om oppskriften lages i én stor form. Da bør det legges til en ekstra plate gelatin. Jeg legger dette inn i oppskriften med en gang :-) Ellers kan også omkretsen på formene ha noe å si for hvor fort sjokoladepuddingen stivner, dersom du lager i porsjonsformer. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 13.03.2025 16:34:46 handleliste stengt