1. Lag vaniljesaus. Ha eggeplommer i en bolle. Kok opp melk, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestang, slik at sukkeret løser seg opp. Sil melk- og fløteblandingen forsiktig over eggeplommene mens du visper kraftig. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm forsiktig opp, se til at det ikke koker. Rør med en slikkepott til det tykner.
2. Lag sjokoladepudding. Bløtlegg gelatin i kaldt vann, ca. 5 minutter.
3. Kok opp melk, kremfløte og sukker i en kjele, slik at sukkeret løser seg opp. Trekk kjelen av platen og rør inn sjokolade. Klem vannet ut av gelatinen, og smelt den direkte i den varme blandingen. La blandingen stå noen minutter.
4. Hell blandingen i små former, eventuelt en stor form. Sett dem i kjøleskapet til puddingen blir stiv, ca. 2 timer.
Server sjokoladepuddingen med vaniljesaus, litt pisket krem og revet sjokolade.
Ønsker du å lage sjokoladepuddingen i én stor form bør du tilsette en ekstra gelatinplate. Du kan også hvelve sjokoladepuddingen over på en tallerken og pynte den. Dekk formen med plastfolie eller dypp formen i varmt vann for å få puddingen enkelt ut av formen.