Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Øverste fat: Pikekyss/Marengs, midterste fat: Sjokoladerullekake med hasselnøtter og espresso, og nederste fat: Vannbakkels med bærkrem.

Sjokoladerullekake

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 10-12 biter.

  • 100 g hasselnøtter
  • 50 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 25 g kakaopulver
  • 4 stk. egg
  • 75 g sukker + 1 ss

Krem:

  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • ca. 3 ss espressokaffe eller sterk kaffe
  • 3 stk. eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g hasselnøtter , ristet og malt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4587 kcal
Fett 356 g
Protein 93 g
Karbohydrater 235 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Server sjokoladerullekaken som den er til kaffekosen, eller i følge med fruktsalat som en dessert.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 10-12 biter.

  • 100 g hasselnøtter
  • 50 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 25 g kakaopulver
  • 4 stk. egg
  • 75 g sukker + 1 ss

Krem:

  • 150 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • ca. 3 ss espressokaffe eller sterk kaffe
  • 3 stk. eggeplomme
  • 50 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 100 g hasselnøtter , ristet og malt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4587 kcal
Fett 356 g
Protein 93 g
Karbohydrater 235 g

Slik gjør du

  1. Gjør klar et stekebrett med bakepapir og pensle det med litt smeltet smør. Dryss på litt sukker og fjern overskuddet.
  2. Mal hasselnøttene i en mandelkvern eller foodprosessor.
  3. Sikt mel, bakepulver og kakao, og tilsett drøyt halvparten av de malte hasselnøttene.
  4. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend deretter melblandingen inn med en slikkepott. Hell røra forsiktig over på bakepapiret og jevn den ut, uten at den faller sammen.
  5. Stek kaken midt i ovnen på 200 ˚C i 8-10 minutter. Avkjøl i ett minutt. 
  6. Dryss resten av de malte nøttene og en spiseskje sukker på bunnen, dekk med et bakepapir og hvelv rullekaken ved hjelp av et ekstra stekebrett. Fjern bakepapiret og avkjøl helt.
  7. Smelt sjokolade i kaffe over vannbad og avkjøl den litt. Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Pisk krem i en annen bolle. Bland eggedosis og smeltet sjokolade, tilsett kremen og bland forsiktig. Fordel kremen jevnt utover kakebunnen og bruk bakepapiret til hjelp for å rulle kaken sammen.
  8. Sikt melis over kaken og skjær den i skiver før servering.

Server gjerne rullekaken med frisk frukt ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB14 12.12.2024 18:44:11