Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladerullekake med peanøtter og karamell

Sjokoladerullekake med peanøtter og karamell

Ingredienser

12  porsjoner

Karamellglasur:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g smør i terninger
  • 3 g flaksalt

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %

Marengsfyll med kaffe:

  • 1 stk. eggehvite
  • 0,75 dl sukker
  • 300 g romtemperert smør
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • ca. 3 ss sterk kaffe

Til pynt:

  • 1 ss kakaopulver
  • 100 g grovhakkede peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En saftig sjokoladerullekake fylt med en myk og deilig kaffekrem. Toppet med salt karamell og hakkede peanøtter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Karamellglasur:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte
  • 75 g smør i terninger
  • 3 g flaksalt

Kakebunn:

  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %

Marengsfyll med kaffe:

  • 1 stk. eggehvite
  • 0,75 dl sukker
  • 300 g romtemperert smør
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • ca. 3 ss sterk kaffe

Til pynt:

  • 1 ss kakaopulver
  • 100 g grovhakkede peanøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Sukkerbrød 3a_tips
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Bruker du ikke opp all karamellglasuren kan den også brukes som fyll i kaker, makroner eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 13.03.2025 13:04:26 handleliste stengt