Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladesufflé

Sjokoladesufflé

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 50 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sufflé er matkunstens svar på "luftens baron". I løpet av oppholdet i stekeovnen skal tusenvis av mikroskopiske luftbobler vokse, og  heve suffleen til nye høyder. Kald luft under steking kan senke suffleen, så hold ovnsdøren lukket! Husk dessuten på, at når man serverer sufflé er det bedre at gjesten venter litt på suffleen enn motsatt...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk. egg
  • 50 g sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sikt over litt melis og server med én gang.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kim Hansen

    Spørsmål til forfatter : Skal ikke sukker blandes inni marengs når den er stivpisket... Leser at mange andre oppskrifter så bruker dem maisenna i eggeplommen.. Hva tenker forfatter om disse justeringene 😋 btw testet ut din oppskrift og den ble knall god 🙇‍♀️❤️

    • Cecilie Maske

      Hei, Kim! Denne oppskriften er veldig gammel, og ikke testet på mange år. Men det er mange veier til målet, og mange ulike oppskrifter. Denne er ganske enkel å få til, og som du selv sier, knallgod :-) Hilsen Cecilie, Matprat.

  • Sunniva Ytrøy

    Smakte egt bare egg

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 23.04.2025 22:53:22 handleliste stengt