Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladesufflé

Sjokoladesufflé

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 50 g sukker
  • 4 stk. egg

en liten klype salt

melisdryss

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 257 kcal
Fett 13 g
Protein 9 g
Karbohydrater 26 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sufflé er matkunstens svar på "luftens baron". I løpet av oppholdet i stekeovnen skal tusenvis av mikroskopiske luftbobler vokse, og  heve suffleen til nye høyder. Kald luft under steking kan senke suffleen, så hold ovnsdøren lukket! Husk dessuten på, at når man serverer sufflé er det bedre at gjesten venter litt på suffleen enn motsatt...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 100 g mørk kokesjokolade
  • 50 g sukker
  • 4 stk. egg

en liten klype salt

melisdryss

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 257 kcal
Fett 13 g
Protein 9 g
Karbohydrater 26 g

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smør fire små ovnsfaste former, eventuelt én stor form, med litt smør og dryss i litt sukker. Snu og vend på formene, så de blir dekket med et tynt lag sukker.
  3. Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet.
  4. Knekk eggene og skill plomme og hvite. Rør sammen smeltet sjokolade, sukker og eggeplommer.
  5. Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
  6. Fordel røren i formene og stek suffleene på nederste rille i stekeovnen i 12-15 minutter for små former og 15-20 minutter for stor form. 

Sikt over litt melis og server med én gang.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB13 03.12.2024 18:28:13