Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladeterte med frukt

Sjokoladeterte

Ingredienser

12  porsjoner

Mørdeig:

  • 100 g mykt smør
  • 50 g melis
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss vann

Sjokoladefyll:

  • 2 dl melk
  • 500 g kokesjokolade
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ts vaniljesukker
  • 3 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 457 kcal
Fett 30 g
Protein 8 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En nydelig sjokoladeterte med fløyelsmykt fyll! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner

Mørdeig:

  • 100 g mykt smør
  • 50 g melis
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss vann

Sjokoladefyll:

  • 2 dl melk
  • 500 g kokesjokolade
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ts vaniljesukker
  • 3 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 457 kcal
Fett 30 g
Protein 8 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

  1. Pass på at smøret er mykt. Bland alle ingrediensene til en deig. Legg deigen kjølig et par timer før bruk.
  2. Kjevle deigen ut og kle en paiform. Legg bakepapir over deigen og fyll formen med tørkede erter eller riskorn. Stek den i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter. Fjern bakepapiret med ertene/riskornene og fortsett stekingen til paideigen har fått en fin gyllen farge. Avkjøl.
  3. Kok opp melk, brekk i sjokoladen og la den smelte forsiktig i melken. Rør inn crème fraîche og vaniljesukker.
  4. Pisk eggene lett sammen. Hell eggene i sjokoladeblandingen i en tynn stråle under kraftig pisking.
  5. Hell sjokoladeblandingen i det avkjølte paibunnen. Sett paien inn nederst i ovnen på 200 °C. Skru av ovnen med en gang, og la terten ettersteke til fyllet har stivnet, i ca. 1 ½ time. Sett terten kaldt.

Server kaken med krem og frukt etter sesongen.  

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 08:58:24