Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skalldyrpasta

Skalldyrpasta

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk tagliatelle (à 500 g)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g friske blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 250 g cherrytomat (à 250 g)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 575 kcal
Fett 24 g
Protein 20 g
Karbohydrater 65 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skalldyr er aldri feil! Med blåskjell, hjerteskjell, masse hvitløk og deilig dill blir nok dette en favoritt. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 pk tagliatelle (à 500 g)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 200 g friske blåskjell
  • 200 g friske hjerteskjell
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss finhakket frisk dill
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stk. finsnittet vårløk
  • 250 g cherrytomat (à 250 g)
  • 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 575 kcal
Fett 24 g
Protein 20 g
Karbohydrater 65 g

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Sett til side.
  2. Rens sjalottløk og hvitløk, og finhakk løken. Del tomatene i to.
  3. Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
  4. Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin.  Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjellene opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.
  5. Hell fløte i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.
  6. Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper, og vend inn de dampede skjellene. 

Server med godt brød. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:29:11