Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinke- og persilleterrin

Skinke- og persilleterrin

Ingredienser

6  porsjoner
  • 3 stk. lettsaltet svineknoke
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 stilker frisk estragon
  • 3 stilker frisk timian
  • 8 stk. hel pepper
  • 7,5 dl tørr hvitvin
  • 1 bunt stor bladpersille
  • 0,5 dl hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Jambon persillè, som denne retten også kalles, er en herlig gammeldags rett som egner seg like godt som en lett sommermiddag med ferske nypoteter, til frokost eller lunsj i jula, eller som forrett med salat og hjemmelaget majones. Den er laget av kjøttet fra ferske svineknoker, som har fått trekke lenge på lav temperatur. Det gir en naturlig stivelse til den deilige kraften.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 3 stk. lettsaltet svineknoke
  • 1 stk. løk
  • 4 stk. hel nellik
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 2 stilker frisk estragon
  • 3 stilker frisk timian
  • 8 stk. hel pepper
  • 7,5 dl tørr hvitvin
  • 1 bunt stor bladpersille
  • 0,5 dl hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du noen slappe grønnsaker i kjøleskapet, eller kanskje grønnsaksskrell? Gulrot, persillerot, pastinakk, selleri eller stangselleri kan du fint ha i gryta for å sette mer smak på kraften.

Server med små sylteagurker, majones og godt brød.

Holdbar i kjøleskap i minst en uke.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 11:23:58 handleliste stengt