1. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell på kokende vann i formen, dekk til med aluminiumfolie og sett formen inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.
3. Ta av folien, skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er medium pluss når steketermometeret viser 68 °C og gjennomstekt på 74 °C. Dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.
4. Skrell gulrøtter. Del dem i to på langs, del deretter hver halve gulrot i tre på langs. Store gulrøtter kan eventuelt deles i staver. Ha gulrøtter over i en kasserolle, tilsett ferskpresset appelsinjuice/-saft og kok gulrøttene møre i appelsinsaften. Tilsett appelsinskall, stjerneanis, nellik og ingefær.
5. Løft opp gulrøttene, ta ut appelsinskallet og kok juicen/saften inn til halv mengde. Visp inn smør, og ha i finhakket persille. Vend gulrøttene i sausen før servering.
Server saftig skinkestek med appelsinkokte gulrøtter, smørsaus og kokte poteter.