Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med appelsinkokte gulerøtter

Skinkestek med appelsinkokte gulrøtter

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl kokende vann
  • 50 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille

Appelsinkokte gulrøtter:

  • 10 stk. gulrot
  • 8 dl ferskpresset appelsinjuice /-saft
  • skall av 0,25 stk. appelsin (kun det oransje)
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 ts revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lager du skinkestek med appelsinkokte gulrøtter får du sprø svor, saftig kjøtt og smakfullt tilbehør på en og samme gang. Det er ord som gir de fleste vann i munnen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor
  • 4 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl kokende vann
  • 50 g smør
  • 2 ss finhakket bladpersille

Appelsinkokte gulrøtter:

  • 10 stk. gulrot
  • 8 dl ferskpresset appelsinjuice /-saft
  • skall av 0,25 stk. appelsin (kun det oransje)
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 1 ts revet frisk ingefær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.

Server saftig skinkestek med appelsinkokte gulrøtter, smørsaus og kokte poteter.  

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2025 00:24:16 handleliste stengt