1. Forvarm stekeovn til 125 °C.
2. Krydre steken med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Legg steken over i en ildfast form.
Bruk gjerne hyssing og surr opp steken. Da får du en penere fasong, som også vil gi deg et jevnere stekeresultat. Gjør du dette må hyssingen fjernes før steken toppes med fikenblandingen.
3. Stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken, og sett formen midt i stekeovnen.
4. Fres baconterninger sprø i en stekepanne. Ta ut baconet, og fres finhakket hvitløk i stekepannen med baconfett. Ha i tørket fiken i terninger og press over saften av klementin. Stek noen minutter og ha i finhakket salvie. Bland inn sprøstekt bacon til slutt.
5. Ta ut steken når steketermometeret viser ca. 68 °C, smør på fikenblandingen og dryss over grovhakkede mandler. Sett formen tilbake i stekeovnen.
6. Øk temperaturen på stekeovnen til 200 °C, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og steken har ønsket kjernetemperatur. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Steken er medium stekt når steketermometeret viser 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C.