1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.
2. Skjær av gresskarskallet, og kutt gresskarkjøttet i terninger på 1x1 cm.
3. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel gresskarbitene utover. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak gresskarbitene i ovnen til de er gylne og myke, 20-30 minutter. Bruk en stekespade og snu litt på dem et par ganger i løpet av baketiden.
4. Dryss mandlene på det samme stekebrettet når det gjenstår ca. 10 minutter av steketiden. Ta brettet ut av stekeovnen når det er ferdig og avkjøl. Sett til side.
5. Øk varmen på stekeovnen til 230 °C.
6. Rut svoren på skinkesteken. Skjær godt ned i fettet, men ikke i kjøttet. Gni steken inn med salt og pepper.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
7. Legg steken i en ildfast form. Tilsett varmt vann. Dekk formen med aluminiumfolie. Sett langpannen midt i stekeovnen i ca. 45 minutter til svoren begynner å sprike.
8. Fjern folien og skru ned temperaturen til 175 °C. Stikk et steketermometer inn i steken og stek videre til steketermometeret viser 68 °C for medium pluss eller 74 °C for gjennomstekt. Du kan eventuelt bruke grillen de siste minuttene for å få sprø svor, men følg godt med, dette går raskt. La steken hvile i 15-20 minutter.
9. Fjern de grove stilkene på grønnkålen og skjær bladene i strimler. Varm olje i en vid stekepanne og rist grønnkålen til den akkurat faller sammen. Krydre med salt og pepper.
10. Ha den stekte grønnkålen i en stor bolle og bland inn bakt gresskar, granateple og mandler. Hell over balsamico og olivenolje og bland forsiktig. Anrett eventuelt salaten på et fat.
13. Dryss høvlet parmesan over salaten.
Server saftig skinkestek med grønnkål- og gresskarsalat.