1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg det over i en ildfast form.
Bruk gjerne hyssing og surr opp kjøttet. Da får du en penere fasong, som også vil gi deg et jevnere stekeresultat. Gjør du dette må hyssingen fjernes før kjøttet smøres med sennep.
2. Stikk inn et steketermometer, og sett formen inn i stekeovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt når steketermometeret viser 70 °C, og gjennomstekt ved 76 °C.
3. Legg aprikos i vann i 5-10 minutter slik at de blir myke. Del dem deretter i to og stikk inn en nellikspiker i hver av de halve aprikosene.
4. Ta ut kjøttet når steketermometeret viser ca. 68 °C, smør på sennep og legg på aprikosene. Se til at nellikspikrene fester seg i kjøttet. Dryss mandelflak på toppen og sett formen tilbake i stekeovnen.
5. Øk temperaturen på stekeovn til 200 °C, og stek videre til mandlene har fått en fin brunfarge og kjøttet har ønsket kjernetemperatur. La kjøttet hvile i 15-20 minutter før du skjærer i det.