Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med sennep og honning

Skinkestek med sennep og honning

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor (ikke surret)
  • 1 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i biter
  • 1 stk. purre i biter
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 25 stk. hel nellik

Glaze med sennep og honning:

  • 100 g rørsukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 dl madeira
  • 150 g honning
  • 1 ss dijonsennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 434 kcal
Fett 12 g
Protein 56 g
Karbohydrater 19 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkestek med sennep og honning er smurt med en glaze, som er en type topping som pensles på mot slutten av tilberedningstiden for å tilføre smak og gi kjøttet en lekker, blank overflate. Glaze inneholder ofte noe syrlig, som eddik eller vin, og noe søtt, som sukker eller honning. Det søte kan lett bli brent, så pass godt på mot slutten av steketiden!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg skinkestek med svor (ikke surret)
  • 1 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. løk i biter
  • 1 stk. purre i biter
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 ts hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 2 stk. laurbærblad
  • 25 stk. hel nellik

Glaze med sennep og honning:

  • 100 g rørsukker
  • 1 dl rødvinseddik
  • 1 dl madeira
  • 150 g honning
  • 1 ss dijonsennep
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 434 kcal
Fett 12 g
Protein 56 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB12 21.01.2025 02:34:02