Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkestek med tilbehør - sharing

Skinkestek med tilbehør

Ingredienser

8  porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 326 kcal
Fett 12 g
Protein 55 g
Karbohydrater 0 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skinkesteken, en klassiker, som i tillegg er en fantastisk hovedråvare til så mye spennende tilbehør. Prøv våre tips, og få en ny smaksopplevelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 326 kcal
Fett 12 g
Protein 55 g
Karbohydrater 0 g

Slik gjør du

1. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.

2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell på kokende vann i formen, dekk til med aluminiumfolie og sett formen inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.

3. Ta av folien, skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er medium pluss når steketermometeret viser 68 °C og gjenneomstekt på 74 °C. Dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.

Server den saftige skinkesteken med deilig, sprø svor og tilbehør som for eksempel gulrothummus, rødkål- og rødbetesalat, grønnkål- og gresskarsalat, deilige ovnsbakte poteter med appelsin, hvitløk og mandler og en sjysaus.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 04.12.2024 20:05:28