1. Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.
Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan steken dampes først og rutes etter damping.
2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell på kokende vann i formen, dekk til med aluminiumfolie og sett formen inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.
3. Ta av folien, skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er medium pluss når steketermometeret viser 68 °C og gjenneomstekt på 74 °C. Dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. Følg godt med, dette går raskt.
Server den saftige skinkesteken med deilig, sprø svor og tilbehør som for eksempel gulrothummus, rødkål- og rødbetesalat, grønnkål- og gresskarsalat, deilige ovnsbakte poteter med appelsin, hvitløk og mandler og en sjysaus.