Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skogsbærgalette

Skogsbærgalette

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 pose frosne skogsbær á 400 g
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 154 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En liten dessert, som en pai, i all enkelhet – det er ikke mye som skal til for å skape feststemning på en vanlig hverdag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. ferdig paideig
  • 1 pose frosne skogsbær á 400 g
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 154 kcal
Fett 8 g
Protein 2 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 220 °C.
  2. Ta paideig ut av pakken og rull den ut over en stor, ildfast tallerken eller liknende.
  3. Ha bær i en bolle og bland med sukker og potetmel. La gjerne tine en stund, og rør slik at sukkeret smelter og potetmelet blander seg med bærsaft.
  4. Hell bærblandingen midt på deigen og fordel den utover. Brett deigen inn over bærene, slik at du får en fin kant.
  5. Stek galetten midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til deigen har fått fin farge og bærene har falt sammen. Om du ser at sukker og potetmel ikke blander seg ordentlig med bærene, kan du bruke en gaffel og forsiktig «rote» litt på overflaten, slik at alt blir blandet. 
  6. Ta galetten ut av ovnen og la den hvile et par minutter. Dryss over raust med melis og server.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 23.11.2024 08:56:24