Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skogsbærsaus

Skogsbærsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g frosne skogsbær
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 130 kcal
Fett 1 g
Protein 1 g
Karbohydrater 29 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Skogsbærsaus passer ypperlig til hjemmelaget vaniljeis. Du kan bruke både ferske og frosne bær. Syrligheten fra bærene er med på å gi desserten et ekstra løft. En lekker og forfriskende avslutning på måltidet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g frosne skogsbær
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 130 kcal
Fett 1 g
Protein 1 g
Karbohydrater 29 g

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, tilsett sukker og rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
  2. Hell sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor.
  3. Tilsett skogsbær og kjør det hele sammen.
  4. Sil sausen, slik at frøene i sausen fjernes, eller la den være som den er.

Server sausen til hjemmelaget vaniljeis.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:46:22