Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lys kraft

Slik koker du kraft

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 1,5 l vann
  • 2 ts salt
  • 1 stk. løk
  • 2 ts hel pepper
  • 2 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 372 kcal
Fett 16 g
Protein 53 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttkraft er et godt grunnlag for god smak til sauser og supper. Er det litt kjøtt på beina blir det bedre og sterkere kraft. Jo mer beina er oppdelt jo mer kraft blir det trukket ut. Hvis du ikke skal bruke all kraften kan du fryse den og bruke den senere.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 1,5 l vann
  • 2 ts salt
  • 1 stk. løk
  • 2 ts hel pepper
  • 2 ss friske urter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 372 kcal
Fett 16 g
Protein 53 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

  1. Beregn ca. 1 1/2 l vann og 2 ts salt per kilo kjøtt. Kok opp vannet og tilsett salt.
  2. Legg i kjøttet og kok opp på nytt.
  3. Skum godt av, slik at kraften blir klar.
  4. Tilsett hel pepper, noen skiver løk og urtene. Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker på ca. 90° C. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 2 timer.

Knyt urtene sammen med hyssing og la dem trekke sammen med kjøttet for å gi god smak til kraften.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 15:05:17