Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smashkake

Smashkake

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik
  • 50 g smash
  • 2 ss sjokoladesaus

Eggekrem

  • 6 stk. eggeplomme
  • 5,5 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker

Til servering

  • 2 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En dobbel Pavlova med Smash! - kaken med den perfekte kombinasjonen av søtt, salt og luftig sprøtt! Her skal det iallefall "godt gjøres å spise bare en!"

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 ts maisenna
  • 1,5 ts hvitvinseddik
  • 50 g smash
  • 2 ss sjokoladesaus

Eggekrem

  • 6 stk. eggeplomme
  • 5,5 dl melk
  • 0,5 dl sukker
  • 1,5 ss maisenna
  • 5 stk. gelatinplater

Marengsbunn:

  • 6 stk. eggehvite
  • 0,5 ts salt
  • 375 g sukker

Til servering

  • 2 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Vent med å sette sammen kaken til rett før servering, da holder marengsen seg sprø og god.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Perfekt Pavlova

 

Kommentarer

  • Marie

    Hei. Her har vel oppskriften stokket seg litt? :)

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Marie! Neida, rekkefølgen stemmer, men er enig i at det ble litt forvirrende med steg nummer 7, så jeg endret den til å være en tipsboks :-) Ellers skal alt være riktig. Hilsen Marta, MatPrat

  • Martyna Pro

    Hei, kan man bruke melis istedenfor vanlig sukker til merengsen.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Martyna! Ja, du kan bruke melis, men konsistensen vil bli litt annerledes. Alternativt kan du bruke en kombinasjon av sukker og melis. En fare da er at sukkeret skiller seg ut, så vær ekstra oppmerksom på å ikke piske for lenge :) Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 14.03.2025 00:24:37 handleliste stengt