Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbrødkake med spekeskinke og egg

Smørbrødkake med spekeskinke og egg

Ingredienser

porsjoner
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 20 g gjær
  • 1 ss honning
  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 25 g margarin

Fyll:

  • 8 stk. hardkokte egg
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 4 ss majones
  • 3 ts sennep
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • 1 ts tabasco
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pynt:

  • 1 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 bunt bladpersille
  • 150 g valnøttkjerner
  • ca 300 g spekeskinke eller annen spekemat, ta gjerne litt forskjellig
  • 2 stk. kokte egg
  • 6 stk. jordbær
  • 2 stk. frisk hvit asparges
  • 10 stk. oliven
  • 0,5 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 633 kcal
Fett 41 g
Protein 27 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smørbrødkake - den svenske klassikeren smørgåstårta -  er et lekkert og smakfullt alternativ til vanlige smørbrød. Denne smørbrødkaken er fylt med deilig eggesalat og pyntet med masse god spekemat.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 20 g gjær
  • 1 ss honning
  • 500 g hvetemel
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 25 g margarin

Fyll:

  • 8 stk. hardkokte egg
  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
  • 4 ss majones
  • 3 ts sennep
  • 2 stk. finhakket vårløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket sylteagurk
  • 1 ts tabasco
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Pynt:

  • 1 boks crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 bunt bladpersille
  • 150 g valnøttkjerner
  • ca 300 g spekeskinke eller annen spekemat, ta gjerne litt forskjellig
  • 2 stk. kokte egg
  • 6 stk. jordbær
  • 2 stk. frisk hvit asparges
  • 10 stk. oliven
  • 0,5 pk alfalfaspirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 633 kcal
Fett 41 g
Protein 27 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Her kan du velge spekematen du liker aller best, og være kreativ med pynten. Bruk gjerne andre grønnsaker eller frukt som du liker.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 23:40:18