Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørbrødkake

Smørbrødkake

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. formloff
  • 1 dl melk til dynking
  • 1 pk majones
  • 3 dl lettrømme

Fyll med egg:

  • 6 stk. hardkokte egg
  • 0,5 stk. tomat i biter
  • 1 stk. vårløk finsnittet
  • 1 stk. hel sylteagurk
  • 1 ts sennep

Fyll med tunfisk:

  • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje
  • 0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 bunt frisk dill , evt. persille
  • 5 stk. egg
  • 1 stk. sitron
  • ca. 200 g reker
  • 1 stk. lime
  • ca. 0,25 boks sort lodderogn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1309 kcal
Fett 73 g
Protein 51 g
Karbohydrater 107 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smörgåstårta er en svensk spesialitet. Kjempefin servering til gjester en sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. formloff
  • 1 dl melk til dynking
  • 1 pk majones
  • 3 dl lettrømme

Fyll med egg:

  • 6 stk. hardkokte egg
  • 0,5 stk. tomat i biter
  • 1 stk. vårløk finsnittet
  • 1 stk. hel sylteagurk
  • 1 ts sennep

Fyll med tunfisk:

  • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje
  • 0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 bunt frisk dill , evt. persille
  • 5 stk. egg
  • 1 stk. sitron
  • ca. 200 g reker
  • 1 stk. lime
  • ca. 0,25 boks sort lodderogn
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1309 kcal
Fett 73 g
Protein 51 g
Karbohydrater 107 g

Slik gjør du

  1. Skjær av skorpen på loffen, og del hele brødet i 6 tynne skiver på langs. Dynk med melk.
  2. Rør sammen majones og rømme. Ta av 2/3 til de to fyllene. Den siste 1/3 smøres på alle brødskivene.
  3. Del eggene både på langs og tvers i en eggedeler. Rør dem inn i 1/3 av rømmedressingen sammen med tomat, vårløk og hakket sylteagurk. Smak til med sennep.
  4. Mos tunfisken. Rør inn løk, 1/3 av majones/rømmedressingen og pisket krem til en fin konsistens.
  5. Legg 3 skiver brød tett sammen for hvert lag. Bygg opp kaken slik: Brød, fyll 1, brød, fyll 2, brød, fyll 1, brød.
  6. Dekk hele kaken med et tynt lag pisket kremfløte. Pynt kantene med finhakket grønt. Legg hardkokte egg i skiver og pillede reker på toppen. Pynt med tynne sitron- og limeskiver og sort lodderogn.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12258, server:MP-PRD-WEB12 29.11.2024 19:24:58