Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grønnkål med hasselnøtter

Smørdampet grønnkål med hasselnøtter

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg grønnkål , vasket og renset
  • 3 ss smør
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl grovhakket hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356 kcal
Fett 30 g
Protein 10 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grønnkål tåler atskillig røffere behandling enn for eksempel spinat, og smaker knallgodt til alle typer stekt kjøtt og fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 kg grønnkål , vasket og renset
  • 3 ss smør
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl grovhakket hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356 kcal
Fett 30 g
Protein 10 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

  1. Varm smø i en stekepanne og fres hvitløk raskt uten at den tar farge. Tilsett grønnkål og buljong/vann. Sett på lokk og kok i 4-5 minutter.
  2. Fjern lokket og kok videre til væsken har fordampet. Fres til grønnkålen er myk og blank. Smak til med eddik, salt og pepper og dryss over grovhakkede hasselnøtter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 11.12.2024 20:33:15