Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Pastinakkpuré eller puré av sellerirot, jordskokk eller persillerot er godt tilbehør til torsk eller skrei. Legg skreifilet i saltlake før tilberedning for å få den ekstra fast i kjøttet.
Lar du fisken ligge i saltlake en stund vil den bli enda fastere i kjøttet. Det er heller ikke nødvendig å salte fisken under tilberedning.
Pastinakk kan byttes ut med rotselleri, jordskokk eller persillerot, eller en blanding av disse. Om det ikke er skreisesong, kan du bruke samme tilberedningsmetode på torsk, sei eller annen hvit fisk.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.