Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørstekte mandelpoteter med urter

Smørstekte mandelpoteter med urter

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg mandelpotet (ca 10 stk)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks persille, dill, timian, rosmarin)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 236 kcal
Fett 6 g
Protein 4 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En delikat og smakfull måte å servere poteter på. Nydelig til alle slags kjøtt- og fiskeretter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg mandelpotet (ca 10 stk)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 1,5 dl vann
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks persille, dill, timian, rosmarin)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 236 kcal
Fett 6 g
Protein 4 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

  1. Skrell potetene. Ha smør/margarin og vann i en panne  Ha i potetene og la det hele surre i 15-20 minutter, til potetene er møre og begynner å få farge, og vannet har fordampet. Dryss over de hakkede urtene mot slutten av koketiden.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 02:22:43