Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Snickerskake

Snickerskake

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til den kommer opp i 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Det er bedre at dråpen er for myk, enn for hard.

Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.

Skjær kaken opp i passende biter. Oppbevar kaken kjølig eller i fryseren. 

Snickerskake

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Solrun Misje

    Hei! Når skal smøret i karamellsausen?

    • Therese Elstad

      Hei! Beklager dette. Fremgangsmåten skal nå være rettet opp. Smøret skal tilsettes i karamellsausen når den har kokt ferdig og bestått dråpetesten. Hilsen Therese, MatPrat.

    • Yasmin Moe

      Lurer jeg på også..

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 12.03.2025 15:42:56 handleliste stengt