Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Snickerskake

Snickerskake

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 564 kcal
Fett 36 g
Protein 6 g
Karbohydrater 53 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De fleste elsker kombinasjonen av salte peanøtter dynket i karamell og sjokolade! Snickerskake gir deg alt det beste i én form, noe gjestene dine kommer til å digge! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Brownie:

  • 3 dl sukker
  • 4 ss kakaopulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør
  • 2 stk. egg

Hvit sjokolademousse:

  • 100 g hvit sjokolade
  • 1 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g marshmallows

Karamellsaus:

  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g smør

Topping:

  • 1 dl salte peanøtter
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts kokosfett (delfiafett)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 564 kcal
Fett 36 g
Protein 6 g
Karbohydrater 53 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne et sukkertermometer for å ha bedre kontroll på kokeprosessen. Blandingen skal koke til den kommer opp i 118 °C. Har du ikke sukkertermometer kan du ta "dråpetesten" for å sjekke om karamellblandingen har kokt lenge nok. Det er bedre at dråpen er for myk, enn for hard.

Hell en dråpe karamell i et glass med kald vann. Hvis karamellen stivner og du klarer å forme den til en myk kule er den klar. Hvis ikke, kok litt til. Gjør gjerne testen flere ganger.

Skjær kaken opp i passende biter. Oppbevar kaken kjølig eller i fryseren. 

Snickerskake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 15:46:18